Tips

Alles over disposables

Je hebt vast weleens gehoord van disposables, maar weet je eigenlijk wel wat dat betekent? Een disposable is een Engelse term voor wegwerpartikel. Disposables zijn erg handig, want je kunt ze na gebruik gelijk weggooien. Heel handig als je bijvoorbeeld een feestje geeft en je geen zin in een grote afwas hebt. Maar wat voor soort disposables kun je allemaal kopen en is het niet slecht voor het milieu?

Soorten disposables

Naast dat je ze zelf als particulier kunt kopen en gebruiken, worden ze ook veel door horecabedrijven gebruikt. De meeste disposables worden gemaakt van papier, plastic of karton. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een wegwerpartikel beschikbaar. Denk bijvoorbeeld eens aan tafelkleden, koffiebekers, tasjes, bordjes, bestek, rietjes, plastic bakjes en ga zo maar door. Vooral voor bedrijven die ook bezorgen is dit ideaal. Het eten kan geleverd worden in papieren bakjes, die de persoon thuis gemakkelijk weg kan gooien.

Wegwerpartikelen van plastic, een goed idee?

Gezien de klimaatveranderingen zijn wegwerpartikelen van plastic natuurlijk niet zo’n goed idee. Als plastic niet gerecycled wordt en in de natuur beland duurt het honderden jaren voordat het verteerd is, je kunt uitgaan van ongeveer 500 jaar. Dat betekent dat recyclen een veel betere optie is. Scheid daarom je afval goed, zodat plastic op de juiste wijze gerecycled kan worden. Toch komt er veel plastic in het milieu terecht. Het gevolg hiervan is dat de oceaan plastic soep wordt. Dieren kunnen hierin stikken of gaan eraan dood doordat ze het opeten.

Bamboe een goed alternatief?

Verder komt er veel CO2 vrij bij het produceren van plastic, wat ervoor zorgt dat de aarde opwarmt. Dit moet natuurlijk voorkomen worden. Er worden daarom veel alternatieven bedacht voor de plastic artikelen. Zo worden er ook wegwerpartikelen van bamboe gemaakt. Bamboe is over het algemeen een duurzame keuze, omdat het snel groeit in de natuur, sterk materiaal is en 100% afbreekbaar. Het ideale alternatief van plastic als je het ons vraagt!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *