Bij het openen van een nieuw restaurant of het opknappen van een bestaande vestiging is het kiezen van de juiste horeca keukenapparatuur essentieel voor succes.
Er is natuurlijk enorm veel keuze in professionele horeca keukenapparatuur waardoor sommige ondernemers door de bomen het bos niet meer zien. Daarom hebben wij een lijst in deze blog met de essentiële restaurantuitrusting samengesteld, zodat u er zeker van kunt zijn dat u een goede basis aan professionele keukeninrichting heeft.
5 soorten horeca keukenapparatuur
Kook- en bak apparatuur
Kook- en bak apparatuur vormt de basis van elk kookproces. Denk er bij het kiezen van kookapparatuur voor uw restaurant aan welke apparaten u het meest zult gebruiken. Hoewel kleinere apparaten misschien goedkoper zijn, voldoen ze mogelijk niet aan uw capaciteitsbehoeften als u ze regelmatig gaat gebruiken, wat uw bedrijf op de lange termijn juist meer geld kost.
Koel- en opslagapparatuur
Koeling en opslag bieden u een plek om uw apparatuur en ingrediënten te bewaren. De grootste factor bij het kiezen van opslagapparatuur is capaciteit en vorm. U moet apparatuur kiezen die de hoeveelheid voedsel aankan die uw restaurant nodig heeft, evenals apparatuur die past in de indeling van uw keuken.
Koelapparatuur
Er zijn veel verschillende soorten koelapparatuur. De stijl en kwaliteit die u kiest, hangt af van uw type restaurant en uw specifieke koelbehoeften. Naast koeling heeft elk restaurant opslag nodig voor ingrediënten, maar ook voor kleine onderdelen en apparatuur
Voedselbereiding Apparatuur
Als het gaat om voedselbereiding apparatuur, hebben verschillende restaurants verschillende items op hun lijst met horeca-apparatuur, afhankelijk van hun recepten.
Professionele keukengerei
Keukengerei bestaat uit de tools die uw werknemers in de keuken gebruiken om uw gerechten te bereiden en te koken. Zorg er bij het bestellen van kleine onderdelen voor uw nieuwe keuken voor dat u de juiste hoeveelheid koopt, zodat uw werknemers niet voor hetzelfde voorwerp hoeven te vechten.
Schoonmaakapparatuur
Hygiëne is essentieel in de foodservice-industrie. U moet er zeker van zijn dat uw (nieuwe) horeca onderneming alle schoonmaakapparatuur en schoonmaakbenodigdheden heeft die nodig zijn. Verschillende restaurants hebben mogelijk verschillende schoonmaakbenodigdheden, afhankelijk van welke apparaten en vloeren ze hebben.