Gezond eten
Tips

Gezond eten in je lunchpauze op je werk

Veel werkplekken hebben een kantine, en zeker wanneer je op een school werkt waar eten verkocht wordt is het moeilijk om de verleiding te weerstaan om je eigen gesmeerde broodjes in de prullenbak te gooien. Gezond eten op je werk kan dus wel eens lastig zijn. Hoe zorg je ervoor dat je jouw eigengemaakte lunch nog steeds lekker vindt tijdens te lunchpauze waardoor het gemakkelijk wordt om de verleiding om een worstenbroodje te kopen te weerstaan.

Geen brood

Neem eens wat anders meer dan gewoon een bammetje met jam of kaas. Brood kan namelijk al snel vervelen waardoor je sneller geneigd zal zijn iets slechts te kopen. Maak bijvoorbeeld een pastasalade klaar! Dit kan je gemakkelijk de dag van te voren klaarmaken en in de koelkast bewaren.

Het vult ook nog eens beter dan brood! Na het eten van een pastasalade zal je niet zo snel meer willen snacken. Gezond én lekker dus! Ben je op dieet en wil je liever geen koolhydraten eten? Maak dan een quinoa salade! Quinoa is een kiem, maar je eet het op dezelfde manier als rijst of pasta. Enorm gezond én lekker dus. Quinoa duurt ietsjes langer om klaar te maken, maar dan heb je ook wat!

Yoghurt

Heb je beschikking tot een koelkast op je werk? Neem dan eens een bakje yoghurt mee! Magere yoghurt is namelijk best gezond, zeker als je er vezelrijke muesli en fruit in doet. Het is een lekker tussendoortje. Een lekker bakje yoghurt is sowieso een stuk gezonder dan een chocoladereep, maar minstens zo lekker!

Zelfgemaakte soep

Iedereen kent het wel, de vier-uur dip. Natuurlijk behoor je dan instant soep of bouillon te drinken, maar dit is eigenlijk helemaal niet zo gezond! In dit soort soepen zit namelijk ontzettend veel zout! Maak daarom zelf soep en neem deze mee naar werk. Dit kan natuurlijk alleen als je beschikking hebt over een koelkast en een magnetron, maar de meeste kantoren in Nederland hebben dit wel!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Leuk artikel, hier komt steeds meer aandacht voor. Ook werkgevers zouden gezonde voeding op het werk moeten stimuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *