Gezond eten, Tips

4 gezonde soorten noten voor tussendoor

Als je een avondje op de bank lekker naar een voetbalwedstrijd of een leuke serie zit te kijken, is het verleidelijk om een zak chips of snoep open te trekken. Snacks als deze zijn natuurlijk allesbehalve gezond. Gelukkig kan het ook anders. Noten zijn ook een geliefde snack, maar deze zijn vaak wél gezond. In dit artikel presenteren we vier soorten gezonde noten die je wel als een verantwoorde snack kunt eten.

Walnoten

Door elke dag een handje walnoten te eten, krijg je veel goede voedingsstoffen binnen. Dit komt onder andere door de vele onverzadigde vetten die er in walnoten zitten. Deze verminderen de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten en helpen het cholesterolgehalte in je bloed te verlagen. Ook zitten walnoten boordevol antioxidanten, meer dan welke soort noot dan ook. Dit betekent dat een handje walnoten eten per dag ervoor zorgt dat bacteriën minder schade aanrichten in je lichaam. Tot slot helpen walnoten tegen stress, een hoge bloeddruk en zorgen ze voor een betere nachtrust.

Pistachenoten

Ook pistachenoten zijn een erg gezonde snack. Over het algemeen zijn dit zelfs de gezondste noten die er bestaan! Dit heeft meerdere redenen:

  • Pistachenoten zitten boordevol goede voedingsstoffen als vezels, vitaminen en aminozuren.
  • Pistachenoten bevatten van alle noten de minste calorieën.
  • Pistachenoten dragen bij aan een beter immuunsysteem.
  • Pistachenoten zorgen, dankzij de vele onverzadigde vetten, voor een lager cholesterol.

Amandelen

Ook amandelen zijn noten, en ook amandelen zijn gezond. Een belangrijke reden is hiervoor dat ze sterk bijdragen aan gezondere hart- en bloedvaten. De vele eiwitten, vitaminen, mineralen en andere goede voedingsstoffen zorgen ervoor dat je lichaam in balans blijft. Een handje amandelen per dag verkleint de kans op vervelende gezondheidsklachten zoals een te hoge bloeddruk, trombose, een te hoog cholesterol en nog veel meer.

Cashewnoten

Cashewnoten zijn tot slot ook erg gezonde noten. Ze bevatten misschien wel aardig wat calorieën, maar dit wordt gecompenseerd door de vele andere gezonde eigenschappen die ze hebben. Zo zijn ze rijk aan verschillende soorten vitaminen:

  • Vitamine B, dat bijdraagt aan een goede gezondheid en aan je spiergroei;
  • Vitamine K, dat bijdraagt aan een goede bloedstolling en de aanmaak van botten;
  • Vitamine E, dat werkt als antioxidant en je cellen, bloedvaten, organen en weefsel beschermt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *