Tips

De grappigste weetjes over wijn die jij nog niet wist!

Vrouwen zijn beter in het proeven van wijn

Vrouwen schijnen beter wijn te kunnen proeven. Dat komt omdat hun emoties dan niet in de weg zitten. Bij mannen spelen de hormonen juist op waardoor ze minder in staat zijn om de ware smaak te achterhalen. Ze zouden misschien ook beter kunnen weten of een riesling droog of zoet is.

Angst voor wijn

Er bestaat een speciale angst voor wijn. Oenofobie heet het. Wij van WijnFantasie kunnen ons de angst voor wijn voorstellen. Mensen die oenofobie hebben zijn bang voor wijn of voelen een sterke haat voor wijn. Dat kan komen doordat ze ooit een erge ervaring hebben gehad bij het drinken van wijn. Zoals op een feestje bijvoorbeeld. Ook kan het komen doordat wijn centraal heeft gestaan bij een bepaald soort trauma wat ze hebben opgelopen. Wij kunnen ons natuurlijk de angst voor wijn niet voorstellen maar het is wel een leuk weetje!

Witte wijn wordt niet gemaakt door witte druiven

Je leest het goed! Witte wijn wordt niet gemaakt door witte druiven maar door blauwe druiven. Dan zou je toch denken: waarom is het geen rode wijn dan? Dat komt omdat de schil van de druiven wordt verwijderd tijden het gist proces. Daardoor kleurt de wijn dus wit in plaats van rood.

125 druiven per glas wijn

Je drinkt maar liefst 125 druiven per glas wijn. Er zitten 700 druiven in één fles wijn! Ze hebben dus heel veel druiven nodig om uiteindelijk een fles wijn te kunnen maken. Bizar! Zo ben je toch nog gezond bezig met het drinken van wijn!

Het duurste glas wijn €28.000

Het duurste glas wijn kost maar liefst €28.000. Het is een stokoude Bordeaux, Château Lafite uit 1869. Ik ben benieuwd of die ook zo lekker smaakt en het geld waard maakt!

Wijnglazen niet ondersteboven zetten

Zet wijnglazen nooit ondersteboven in de kast. Volgens een kenner trekt de geur van het kastje (hoe schoon het ook is) in het glas en beïnvloed de smaak van de wijn. En dat moeten we natuurlijk niet hebben! Stel je voor je drinkt je wijn en proeft een beetje keukenkastje of stof erdoorheen.

Wijn is goed voor je gezondheid

Je zou denken. Ja er zitten druiven in wijn dat zal wel het gezonde zijn. Maar dat is het niet! Volgens een Spaans onderzoek is wijn heel goed voor je gezondheid. Uit dit onderzoek bleek dat als je twee glazen wijn per dag drinkt je minder snel verkouden wordt. Dat is even handig! Nu kunnen we wijn drinken als goed excuus gebruiken en als medicijn. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *