Tips

Sportsupplementen in een gezond eetpatroon

Jouw eetpatroon is de basis van je levensstijl. Gezonde voeding zorgt er namelijk voor dat we gezonder leven en ons lichaam beter functioneert. Daarom is het belangrijk om goed te letten op je voeding. Hierbij komt bij velen de vraag of sportsupplementen in hun eetpatroon passen, naar boven. In de meeste gevallen zijn sportsupplementen geschikt in een gezond eetpatroon. Hoe dit precies zit, wordt uitgelegd in dit artikel.

Gezonde voeding en sportsupplementen

De basis van gezond leven is om een gezond voedingspatroon te hanteren en regelmatig te sporten. Hiermee blijf je fit, krijgt je lichaam de juiste voedingsmiddelen binnen en voorkom je ziektes. In een dergelijke levensstijl is het aangeraden om ook gezonde sportsupplementen te gebruiken. Hier zijn drie belangrijke redenen voor:

  1. Je voorziet je lichaam van gezonde voedingsstoffen
  2. Je gaat tijdens het sporten beter presteren
  3. Je voorkomt ziektes

1. Gezonde voedingsstoffen

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat net zoals je je voedingspatroon bepaalt, je dat ook moet doen voor sportsupplementen. Welke passen binnen jouw doel? Wil je bijvoorbeeld in spiermassa aankomen, dan zal je waarschijnlijk gezonde voeding als kip en eieren eten. In dat geval is het ook van belang om je sportsupplementen daarop aan te passen. Een passend sport supplement is dan creatine, omdat het ervoor zorgt dat je in spiermassa aankomt. Bovendien geeft creatine je kracht tijdens het sporten. 

Ook eiwitshakes zijn geschikt. Hier komt dan ook dit voordeel bij kijken, want je krijgt op een snelle manier gezonde voedingsstoffen binnen en voorziet je lichaam van eiwitten.

2. Tijdens het sporten beter presteren

Zoals hierboven al is aangegeven in het voorbeeld, zorgen sportsupplementen er ook voor dat je tijdens het sporten beter gaat presteren. Zo geeft creatine je meer kracht, waardoor je beter kunt presteren en je doel sneller bereikt. 

Een ander voorbeeld is hoe cafeïne tabletten ervoor zorgen dat je meer energie hebt tijdens het sporten. Heb jij als doel om je conditie en uithoudingsvermogen te verbeteren, dan kunnen cafeïne pillen als sportsupplement geschikt zijn. 

3. Je voorkomt ziektes

Bepaalde (sport)supplementen zijn ook belangrijk tegen ziektes. Dit zijn onder andere vitamines en mineralen. Ook omega 3 visolie is een belangrijk supplement. Het verlaagt de kans op hart- en vaatziekten en heeft ook andere voordelen, bijvoorbeeld voor je hersenen.

Al met al is het dus zeker aangeraden om voor sportsupplementen te kiezen. Wel is van belang om voor gezonde supplementen te kiezen en deze ook af te stemmen op je doel, zodat de supplementen een zo goed mogelijk effect hebben.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *