Tips

De beste tips en tricks voor het bakken van een taart

Ben je een nieuweling in de keuken of juist een ervaren bakker? Het maakt niet uit, iedereen kan altijd tips en tricks gebruiken voor het bakken van een taart. In deze blog worden een aantal tips gedeeld over hoe je geweldige taarten kunt bakken, waarmee je al je gasten kunt verrassen. Als je al ervaren bent, is het leuk om te lezen hoe anderen bepaalde dingen aanpakken. Wie weet steek je er als nog wat van op.

De ingrediënten voor een heerlijke taart

In elke taart zitten andere ingrediënten, maar in de meeste recepten komen de producten water en boter wel terug voor de korst. Hoe maak je nou een perfecte korst? Het geheim zit hem in het water en de boter, deze moeten beiden koud gebruikt worden. Het water moet ijskoud zijn, dit voorkomt het ontstaan van luchtbelletjes in jouw korst door het smelten van de ingrediënten. Als deze luchtbelletjes in de korst ontstaan, dan zal je korst snel afbrokkelen. Om het water ijskoud te krijgen, kun je gebruik maken van ijsklontjes. Een andere tip is het toevoegen van een beetje alcohol in de korst. Dit kan ervoor zorgen dat de buitenkant van de korst lekker knapperig is. Een makkelijke manier om dit toe te voegen is het gebruiken van vanille extract.

Een manier om de taart een echte finishing touch te geven, is één ei klutsen en dan over de taart smeren met een kwastje. Als dit evenredig verdeeld is over de taart, kun je met suiker er licht overheen strooien. Dit geeft net een extra smaakdimensie aan de taart.

Gebruik de juiste hulpmiddelen

Wanneer je de korst helemaal zelf maakt, is het hebben van een keukenmachine erg belangrijk. Hiervoor heb je namelijk koude boter nodig. Wanneer dit met de hand zou mixen, warmt de boter op en smelt het. Daarom is het belangrijk om een keukenmachine of staafmixer hiervoor te gebruiken. Het rollen van het deeg is ook een stap om voorbereid op te zijn met de juiste hulpmiddelen. Bijvoorbeeld het hebben van een deegroller en een deegrolzak. Het gebruiken van de juiste hulpmiddelen is echt het halve werk. Een iets minder belangrijk hulpmiddel, is je outfit. Dan hebben we het niet over welk dames ondergoed je draagt, maar het schort. Kies een leuk schort.

De bovenstaande tips zijn allemaal kleine stappen die genomen kunnen worden om het maken van een taart makkelijker te maken. Daarnaast bieden de tips misschien wel net de geheime ingrediënten die jouw taart nog net miste. Veel bakplezier en heel veel succes bij het bakken van jouw perfecte taart.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Leuke tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *