Tips

Waarom je noten zou moeten eten

Aan het eten van noten zitten vele gezondheidsvoordelen. Wanneer je deze wilt kopen, doe je dit meestal waarschijnlijk online bij een branderij. Hieronder staan een aantal voordelen van het eten van een noot en waarom je ze het beste bij een branderij zou kunnen kopen.

De gezondheidsvoordelen op een rijtje

Zoals velen waarschijnlijk weten, is het eten van een noot goed voor je gezondheid. Maar waarom is dat nou eigenlijk? Er zijn veel verschillende soorten. Zo heb je onder andere amandelen, cashewnoten en walnoten. Wat deze soorten met elkaar gemeen hebben is het volgende: ze zijn allemaal rijk aan onverzadigd vet. Onverzadigde vetten zijn goed voor je om een aantal redenen. Deze vetten verlagen namelijk je cholesterolgehalte en dat zorgt er voor dat je minder kans hebt op het krijgen van hart- en vaatziekten. Daarnaast zitten er in noten veel vitaminen en mineralen. Er zitten onder andere veel vitamine E en B1 in het product. Deze zijn goed voor de stofwisseling. Overigens zit er in een noot ook een grote hoeveelheid aan ijzer. Ieder mens heeft ijzer nodig voor het vervoer van zuurstof in het bloed in het lichaam. Tevens bevat een noot een relatief grote hoeveelheid eiwitten, wat bijvoorbeeld goed is voor sporters.

Hoeveel moet je er eten

Het is het beste om als volwassen ongeveer vijfentwintig gram en als kind ongeveer vijftien gram per dag aan noten te eten. Zorg er wel voor dat deze ongezout zijn. Ook kun je het beste verschillende soorten eten, aangezien er in bijvoorbeeld walnoten weer andere goede stoffen zitten dan in cashewnoten.

Het kopen bij een branderij

Als je het product wilt kopen, kun je dit het beste online doen. Dit onder andere omdat je dan een lange rij in de winkel ontwijkt. Daarnaast heb je bij een branderij vaak ook een groter aanbod en kun je rustig kijken voor je een product koopt. Bij een branderij weet je haast zeker dat het product van erg goede kwaliteit is.

Hopelijk heb je door het lezen van deze tekst meer geleerd over de voordelen van een noot!

Bron: https://branderijjoost.nl/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *