Tips

Bruiloft catering FAQ

De bruiloft catering moet net zo goed ‘passen’ als de bruidsjurk. Daarom is het belangrijk hierover een persoonlijk gesprek te voeren met de professional. Cateringgroep Nederland bijvoorbeeld. Een eerste oriëntatie voor het bruidspaar is echter altijd de brochure van de cateraar. De indeling en de presentatie, maar ook de verscheidenheid van de voorstellen geven een eerste indruk.

Bruiloft catering: Wat mag je verwachten tijdens een ‘oefendiner’ en waarom is overleg belangrijk?

Als de cateraar het overleg over de bruiloft catering begeleidt met een paar “proefhapjes”, dan is dit voldoende. Die individuele afspraak is veel belangrijker. Tijdens zo’n gesprek kunt u zoveel mogelijk details bespreken. Vertrouw op de goede reputatie van de cateraar (doe wat onderzoek en vraag het aan vrienden!) en op uw buikgevoel! En als u al ter plaatse bent, neem dan zeker een kijkje in de keuken. Want dat is per slot van rekening hét visitekaartje van de cateraar.

Waar moet u op letten bij het kiezen van eten en drinken?

De samenstelling van de gerechten moet gebaseerd zijn op de gewenste “look and feel”. Er moet iets zijn voor elke smaak, van traditioneel tot buitengewoon. De vader heeft zijn eigen stukje vlees nodig, maar de bruid en de bruidegom en hun vrienden houden meestal van iets moderners, mediterraans en Cross Kitchen is populair. Hoe ziet het ideale bruiloftsbuffet er dan uit? Heel eenvoudig, “Een beetje van alles. Variatie is de sleutel!”

Wanneer moet de bruidstaart aangesneden worden?

Wanneer de bruid en de bruidegom het willen! Het enige waar rekening mee moet worden gehouden is of taart echt past op het moment van de dag na het dessert of om middernacht, of dat een hartige middernachthap beter is. Vaak wordt daarom de taart aangesneden in de middag. Ter vervanging van “koffie & taart”.

Wat zijn op dit moment de “highlights” in de catering voor een bruiloft?

Elke bruiloft is anders en elk feest zal een ander hoogtepunt hebben. De goed samengestelde catering die past bij de gaststructuur is dan ook de trend! Gevarieerde fingerfood met hors d’oeuvres. Een buffet biedt een grote verscheidenheid aan gerechten en is daarom gevarieerder. Hier kan voor iedere smaak iets passends worden aangeboden. De menu’s zijn feestelijker en het gezelschap is rustiger. De keuze van de gerechten moet echter altijd voldoen aan de “algemene smaak” en zal daarom meer “klassiek” zijn. De locatie is ook belangrijk, want met een menu moet ter plaatse worden gekookt en als de omstandigheden daarvoor moeilijk zijn, is dat erg kostbaar en dus duur. Een combinatie van buffet en opgediende soep is ook populair. Hier combineert men de gemeenschappelijke tafelervaring en de mogelijkheid tot “speeches” met de gevarieerde en communicatieve mogelijkheden die buffet- en desserteilanden bieden. Uiteindelijk is het altijd de klant die bepaalt welk scenario bij hem en zijn budget past.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *