Gezond eten

Superfoods horen bij een gezonde levensstijl

Eén van de trends op het gebied van voeding zijn superfoods. Superfoods zijn voedingsmiddelen met een positief effect op ons lichaam. Waar is deze trend aan te danken? Heel veel mensen hebben tegenwoordig een ongezond voedingspatroon vol met slechte vetten en suikers: deze manier van eten wordt ons erg makkelijk gemaakt. Steeds meer mensen ervaren echter dat de gevolgen van ongezonde voeding groot zijn.

Wist je dat de meeste gezonde voedingsmiddelen ongeveer 2 of 3 kenmerkende eigenschappen hebben die goed voor je gezondheid zijn. Superfoods bevatten vaak 12 of meer bijzondere eigenschappen. Uniek en kenmerkend aan superfoods is dat ze enorm rijk zijn aan mineralen, vitaminen, aminozuren en antioxidanten.

Een gezond lichaam kan alleen worden behouden/bereikt door een combinatie van een 3tal “pilaren”:

  1. Gezonde & gebalanceerde voeding;
  2. Voldoende lichamelijk beweging;
  3. Ontspannen geest.

Onze voeding bevat steeds minder voedingswaarde, vanwege o.a. nieuwe landbouwmethoden. Daarom is het belangrijk dat we bewust eten en op deze manier voldoende vitaminen binnen te krijgen.

De term superfoods is iets wat in de marketing is bedacht, de voedingsmiddelen daar en tegen zijn “producten” die wij al eeuwen eten. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat deze voedingsmiddelen boven de rest uitsteken op het gebied van voedingswaarden.

Spinazie en broccoli zijn voorbeelden van klassieke superfoods. Acai bessen, Goji bessen, Rauwe Cacao, Chlorella etc. zijn superfoods die tegenwoordig veel aandacht krijgen.
Wat zijn Superfoods nou eigenlijk?

Steeds vaker wordt erover Superfoods gepraat of geschreven, maar wat zijn Superfoods nou eigenlijk?  Sommigen beweren dat het alleen maar een marketingterm is voor een hype, anderen zweren bij de voordelen van het gebruik en heel veel mensen hebben geen idee. Een vriendin vond de term heel chemisch klinken, maar nee het zijn allemaal plantaardige voedingsmiddelen die gemakkelijk in gebruik en lekker zijn. In dit blogartikel zal ik puntsgewijs uiteenzetten wat Superfoods zijn, waar ze vandaan komen en waarom ze ineens zo populair zijn.

Wat zijn superfoods

• 100% natuurlijke voedingsmiddelen in de vorm van bessen, zaden, algen, fruit e.d. die ontzettend goed voor de gezondheid zijn
• pure producten die als supplement op onze dagelijkse voeding gebruikt kunnen worden met een groot voedings- en genezingspotentieel
• bevatten niet slechts 2 of 3 eigenschappen die goed voor de gezondheid zijn, maar 12 of meer.
• krachtige, complete bron van schone eiwitten, mineralen, enzymen, antioxidanten, goede vetten, essentiële vetzuren en aminozuren en andere voedingsstoffen
• Superfoods die steeds meer aandacht krijgen zijn: Chia zaad, Goji bessen, Chlorella, Spirulina, Maca poeder, rauwe Cacao, Hennepzaad.

Waar komt superfood vandaan?

• Superfoods zijn duizenden jaren oud en afkomstig van over de hele wereld, dit omdat de natuur in elke streek haar eigen unieke voedingsmiddelen levert. Vele voor ons nieuwe Superfoods  zijn echter afkomstig uit Azië en Amerika
• Door verbeterde transport- en bewaar methoden vinden steeds meer krachtige, pure voedingsmiddelen uit de andere kant van de wereld hun weg naar Europa.
• mensen worden zich bewuster van de positieve invloed die goede voeding op hun leven heeft en ondervinden aan den lijve dat Superfoods hier een groot aandeel in hebben. Dit enthousiasme is aanstekelijk, wie wil zich nou niet gezond en energiek voelen?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *