Tips

Tips om je mond goed te reinigen

Een schone mond met een frisse adem is niet alleen gezond, maar vooral ook prettig om te hebben. Veel mensen willen natuurlijk graag hun eigen gebit zo lang mogelijk behouden maar een schone mond voelt ook fijn aan dus daar wordt altijd naar gestreefd. Een schone mond, zonder problemen en witte aanslag op de tong kun je bereiken door mondspoeling te gebruiken.

Kies voor mondwater dat de oorzaak van het probleem aanpakt

Met een mondspoeling, ook wel bekend bij velen als mondwater, kun je je mond niet alleen reinigen maar ook een fris gevoel geven en voor een goede adem zorgen. Kies daarbij voor mondwater dat niet alleen de slechte adem voor korte tijd maskeert maar deze ook daadwerkelijk aanpakt. Er zijn verschillende soorten mondwater te koop met diverse smaken die voor een bepaald doel ontwikkeld zijn. Kies de soort die bij jouw mondproblemen past.

Kies voor een zo natuurlijk mogelijke mondspoeling

Kijk altijd goed of je nog met andere mondproblemen te maken hebt zodat je het juiste mondwater kiest en bij voorkeur in een smaak die je prettig vindt om mee te spoelen. Kies voor mondwater dat werkt op basis van natuurlijke ingrediënten en waaraan geen (mogelijk schadelijke) chemicaliën zijn toegevoegd. Deze kunnen de mondproblemen juist nog erger maken en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Bacteriën veroorzaken witte aanslag tong

Heb je last van een witte aanslag tong? En kijkt deze niet zo mooi roze als eigenlijk de bedoeling is? Dan wordt deze aanslag, ook wel tongbeslag, doorgaans veroorzaakt door anaerobe bacteriën. Deze slechte bacteriën nestelen zich graag op plekjes in je mond waar niet zoveel vocht aanwezig is en waar de nodige viezigheid te vinden is. De bacteriën gedijen prima op vieze plekjes en veroorzaken daardoor de witte aanslag op de tong die ook nog eens tot een vieze adem kan leiden.

Pak de bacteriën zo goed mogelijk aan

Het is dus zaak dat je de bacteriën op een zo effectief mogelijke manier aanpakt. Met het verdwijnen van de bacteriën gaat namelijk ook de aanslag weg. Kies je hierbij voor een goede mondspoeling, dan zitten daar ingrediënten in die de mond hydrateren en ervoor zorgen dat er meer zuurstof in je mond terecht komt. De bacteriën houden daar niet van en zullen zo snel verdwijnen. Waarmee ook meteen de slechte adem wordt aangepakt en de witte aanslag op de tong verdwijnt. Er is ook mondspoeling tegen ontstoken tandvlees, ook dat helpt het verwijderen van bacteriën in je mond.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *