Drinken

Cocktail sets – Wat is het en waar bestaat het uit?

Een cocktail set bestaat uit verschillende attributen die samen het maken van een cocktail ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een shaker een maatbeker. Deze componenten zijn essentieel bij het maken van een cocktail. Dit komt omdat de verhoudingen en het mixen van een cocktail een specifiek proces is waarbij precisie belangrijk is. Deze precisie kan worden bereikt door inderdaad gebruik te maken van componenten die de verhoudingen meten.

Cocktails

Met een cocktail set kun je vele verschillende cocktails maken. Een cocktail set kan uit maximaal 22 delen bestaan maar er zijn ook cocktail sets beschikbaar van 5 delen. Het ligt natuurlijk aan de gebruiker wat hij of zij precies wilt hebben en waarvoor hij of zij het wil gebruiken. Een professionele bartender zal waarschijnlijk voor een uitgebreidere cocktail set kiezen dan bijvoorbeeld een hobby gebruiker. Dit komt omdat bij een grotere set je meerdere cocktails kunt maken terwijl bij een kleine set je beperkt bent met je middelen.

Materiaal cocktailset

Het materiaal waarvan de cocktail set is gemaakt is heel belangrijk. Dit komt omdat de uiteindelijke smaak van de cocktail wordt bepaald door het materiaal. Als het materiaal is dat snel wordt overgedragen op water zal dit ook in de smaak voorkomen. Vaak merk je dit met houten cocktail sets waarbij de houten smaak door middel van de houten voorwerpen in de cocktail komen. Hierdoor krijg je een smaak die je misschien liever niet wilt.

Daarom gebruiken de meeste bartender gebruik van aluminium cocktail set. Het aluminium zal niet worden gemixt in de cocktail waardoor deze smaak niet wordt overgebracht. Dit is natuurlijk wel het prettigs als je een cocktail wilt maken of wilt opdrinken. Het materiaal is dus enorm belangrijk, let hier op bij het aankopen van een cocktail set.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *