Tips

Besparen op eten en boodschappen met online bezorgservice in Enschede

Als jij naar een supermarkt gaat ben je veel kosten kwijt aan vervoer, benzine en tijd. Ook een koelkast en vriezer zijn niet goedkoop. In dit artikel bespreken we een aantal voordelen van online boodschappen doen t.o.v. het zelf boodschappen doen in de winkel. Zo kun je heel veel kosten besparen omdat de producten (vaak gratis) worden thuisbezorgd. Wacht niet langer en kies voor een een goede bezorgservice voor boodschappen in Enschede. Zo kun je in de gemeente Enschede kiezen voor o.a. PLUS, COOP, Jumbo en Albert Heijn.

Besparen op de energiekosten in Enschede

Energie is ook een kostenpost die een behoorlijke hap uit het te besteden maand inkomen neemt. Op www.energiekamer.nl staan als betrouwbaar bevonden websites voor prijsvergelijking van gas en elektra. Ook op www.consumentenbond.nl (alleen voor leden) of www.consuwijzer.nl kunt u goed terecht. Uiteraard is het een goede zaak om te besparen op energie, is het niet voor het geld dan wel voor het milieu. Spaarlampen van 15 watt in ruimtes zoals wc, gang, badkamer, portaal en buitenverlichting, levert in een jaar al gauw een besparing van 8 Euro per lamp op Ook is er de mogelijkheid om te kijken naar zonnepanelen. Bijna iedere woning is geschikt voor zonnepanelen. Om te kijken of uw woning geschikt is, kunt u bij www.eneco.nl de dak test doen. Even de isolatie van de woning nazien kan een leuke bezuiniging opleveren. Het hoeft niet altijd duur te zijn, een acryl-voorzetraam kan zelf gemaakt worden. Kijk even op de website van de diverse bouwmarkten. In het voorjaar haalt u de voorzetramen weer weg.

Budget-vervoer gemeente Enschede

Een dure categorie is vervoer, met de huidige brandstofprijzen is het zeker de moeite waard om in uw vervoersbudget te snoeien. Carpoolen kan een behoorlijke besparing binnenhalen.

Meestal ook nog goedkoper dan het openbaar vervoer. Ook repareren met gebruikte onderdelen kunnen de reparatiekosten beperken. Voor bromfiets of scooter is marktplaats een goede bron. Auto onderdelen kan u vinden op de sites onderdelenzoeker en onderdelenlijn. Ook een oldtimer kan nog steeds interessant zijn, zijn er nog genoeg onderdelen van en is het een jonge klassieker dan kan er wellicht op gas gereden worden of diesel belasting vrij. Zeker als 2e auto is het de moeite waard, Zeer goedkoop in de verzekering en nog steeds wegenbelasting vrij. Mits u voldoende budget hiervoor heeft. Gebruik maken van een fietsregeling van de werkgever is een goede mogelijkheid en gezond. De gemeente Enschede heeft veel subsidiemogelijkheden voor mensen die een uitkering of minimum inkomen verdienen.

Budget bepalen voor de (online) boodschappen

Het budget voor boodschappen is makkelijker te bepalen door gebruik te maken van een tool voor boodschappenlijstjes. Hierin is het mogelijk om tot van 4 winkels de prijzen te vergelijken. Gebruik deze door de eerste 6 weken de prijzen van producten in te vullen aan de hand van de kassabon. En gebruik de voorbeeldlijst voor product suggesties. Zo ontstaat er een lijst die precies aansluit aan uw persoonlijke behoeften. Daarna kunt u het bestand omzetten in de sjabloon functie, zo heeft u elke week een lege boodschappenlijst. En kan u per week de lijsten bewaren.

Tel na 3 maanden de bedragen bij elkaar op en u komt aan een bedrag wat u gemiddeld besteed heeft van uw huishoudgeld. Vergelijk de prijzen per kg gewicht of per liter. Omdat op de boodschappenlijst de prijzen staan, kan aan de kassa gelijk gerangeerd worden als er iets niet klopt, of een korting vergeten is. Met de boodschappen bezorgservice van PLUS supermarkten kun je heel eenvoudig meedoen met de spaaracties en kortingsdeals uit de folder. Extraatjes kopen? Zet ze in uw bestand. Hoe vaker u in de supermarkt komt, des te meer kans op impulsaankopen.

Probeer zo mogelijk 1 keer per week uw boodschappen te doen. Vergelijk ook de goedkopere huismerken op prijs en smaak. Spaaracties? Leuk maar laat u niet binden aan een winkel of product, want daar zijn ze voor bedoeld. Bij de online supermarkt PLUS kun je heel bewust kiezen voor A-merken of de huismerken. De B-merken bij PLUS zijn van een zeer goede kwaliteit.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *