Tips

Heerlijk Chinees eten bij een authentiek restaurant 

De Chinese keuken valt bij veel Nederlanders goed in de smaak. Er zijn dan ook binnen een korte tijd veel Chinese restaurants opgedoken in Nederland die razendpopulair zijn. De traditionele bereidingswijze van Chinese gerechten wordt niet vaak gehanteerd in Nederland. Hierdoor krijgen we maar weinig van de echte Chinese keuken mee. Er is echter vaak een uitzondering op deze regel, en gelukkig kun je wél genieten van Chinees eten in een authentiek Chinees restaurant in hartje Den Haag!

De overname van fusion restaurant

Vele Chinese restaurants die je terugvindt in de grote steden, zijn fusion restaurants. Dit houdt in dat de stijl van koken die gehanteerd wordt een combinatie is van verschillende culturen. Fusion koken is in het leven geroepen mede door migratiestromen, en omdat men wilde experimenteren met diverse keukens. Authentieke Chinese gerechten vind je daarom zelden terug in Nederland; de kooktechnieken zijn vermengd met Nederlandse tradities. Als je wil genieten van gerechten die op de traditionele manier zijn bereid, kun je het best op zoek gaan naar een restaurant dat onder leiding staat van een Chinese chefkok. Deze kent de kooktechnieken die worden toegepast en kan deze uitstekend verwerken in het Chinees eten dat gemaakt wordt.

Unieke gerechten en smaak in overvloed

De Chinese keuken kan opgedeeld worden in verschillende gebieden. Als het aankomt op het serveren en gebruiken van soepen, staat de Shangdongkeuken op nummer één. De Kantonese keuken, die het zuiden van China omvat, staat bekend om zijn gebruik van vleeswaren. Kenmerkend aan deze keuken, is dat zij alles van het dier gebruiken. Als je op zoek bent naar Chinees eten dat een heuse smaakexplosie met zich meebrengt en niet terugdeinst van pittigheid, is de Sichuankeuken een aanrader. In deze provincie in het zuidwesten van China, vindt de Sichuanpeper zijn oorsprong. Deze sterke, pittige peper wordt in veel gerechten verwerkt en geeft een extra smaaksensatie mee aan het eten. Niet alle gerechten uit de authentieke Sichuankeuken zijn echter even scherp; er zijn ook voldoende maaltijden te verkrijgen die een gemiddelde mate van pittigheid aanhouden, waardoor iedereen kan genieten van de authentieke Chinese keuken.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *