Tips

Waar rekening mee houden bij een horeca friteuse kopen?

We zullen je meer dan waarschijnlijk niets nieuws vertellen wanneer we zeggen dat er menig aantal verschillende gerechten klaargemaakt kunnen worden in een friteuse. In eerste instantie wordt er hierbij natuurlijk voornamelijk gedacht aan frietjes, maar er is meer. Wat immers daarenboven ook te denken van het bereiden van de lekkerste snacks voor je klanten? In ieder geval is het zo dat je er als horecazaak in de praktijk vaak niet omheen kan om een horeca friteuse te kopen. Door het kopen van een dergelijk apparaat heb je dan ook de mogelijkheid om in één klap op een zeer efficiënte manier heel wat heerlijke gerechtjes klaar te maken. Wil je hier graag meer over ontdekken? Dan moet je, je vooral even verdiepen in de onderstaande informatie.

Belangrijke aandachtspunten bij een horeca friteuse kopen

Bij het kopen van een horeca friteuse zijn er menig aantal verschillende factoren waar je beslist aandacht aan zal willen schenken. Misschien wel het belangrijkste aandachtspunt is natuurlijk wel terug te vinden in de vereiste capaciteit. Heb je bijvoorbeeld voldoende aan een klein exemplaar van amper vijf liter voor het sporadisch bereiden van gefrituurde maaltijden? Of heb je behoeften aan een groter exemplaar van bijvoorbeeld twaalf of vijftien liter of nog meer?

Naast bovenstaande zal je bij het kopen van een horeca friteuse eveneens rekening willen houden met het aantal mandjes die voorhanden zijn. Voor de kleine, standaard exemplaren geldt dat er doorgaans slechts sprake is van één mandje. Voor de grotere varianten geldt dat je al snel kan rekenen op de aanwezigheid van twee mandjes. Dit kan in de praktijk geen overbodige luxe zijn.

Wat zijn inductie friteuses?

Steeds vaker wordt er op vlak van een horeca friteuse gekozen voor een inductie exemplaar. Het betreft hier een friteuse waarbij de hitte bijzonder snel kan worden overgebracht. Dit kan bovendien ook heel wat gerichter en heel wat efficiënter gebeuren in vergelijking met andere friteuses op de markt. Bovendien is er nog een interessant voordeel aan verbonden. Heel wat horecazaken vinden het tegenwoordig immers zeer belangrijk om hun elektriciteitsverbruik zoveel mogelijk binnen de perken te houden. Wel, ook op dat vlak kan gebruik maken van een inductie friteuse absoluut een interessante meerwaarde betekenen. In vergelijking met de exemplaren die beschikken over een gewone thermostaat werkt ze namelijk veel zuiniger. Zijn er nog meer voordelen aan verbonden? Zeker. Het is namelijk zo dat friteuses op inductie ook veel onderhoudsvriendelijker zijn.

Hou ook rekening met eventuele extra benodigdheden!

Heb je ervoor gekozen om een horeca friteuse te kopen? Dit natuurlijk omdat je van plan bent om verschillende gerechtjes te gaan frituren? In dat geval zal je er mogelijks ook goed aan doen om even stil te blijven staan bij mogelijke extra (kleine) benodigdheden waar je behoeften aan hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de spullen zoals hieronder op een rijtje gezet:

  • Frituurmandjes;
  • Frituurschepjes;
  • Thermometers om de temperatuur van het vet te controleren;
  • Een eventuele extra lekbak (wanneer vereist);

In het bijzonder voor heel wat beginnende horecazaken geldt dat ze vaak uitsluitend rekening houden met het kopen van de horeca friteuse op zich. Toch is de kans ongelofelijk groot dat je ook minstens één van de bovenstaande accessoires of hulpmiddelen eveneens behoeften zal hebben. Zie ze dan ook bij voorkeur niet over het hoofd en koop ze meteen samen met je horeca friteuse!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *